UEFA Europa Conference League – Odds och betting

UEFAs tredjeturnering Europa Conference League mötte stor skepsis när den infördes. Men såhär i efterhand går det inte att tala om något annat än succé. Lagen som deltar tar turneringen på största allvar och vi har redan fått se några riktigt minnesvärda matcher i ECL. Mycket tyder på att detta kommer fortsätta  när turneringen fortsätter att avgöras år efter år. I denna artikeln går vi igenom allt som rör ECL och betting på turneringen.

Betta på Europa Conference League hos dessa spelbolag

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se

32 lag deltar i Europa Conference League

Det är 32 stycken lag som varje år deltar i turneringen. Skillnaden jämfört med andra europeiska turneringar som Europa League och Champions League är att inget lag är direktkvalificerade. Alla lag måste kvala in till turneringen för att nå gruppspelet. 

Detta är en turnering för de mindre ligorna vilket innebär att liga 1-5 har 1 lag, liga 6-16 har 2 lag, liga 16-50 har 3 lag och liga 51-55 har 2 lag. Alla dessa lag får kvala där de 32 bästa blir klara för gruppspel.

De 32 lagen är uppdelade i 8 grupper med 4 lag i varje grupp. Vinnaren från varje grupp går direkt vidare till åttondelsfinal. Tvåan från varje grupp ställs mot trean från Europa Leagues gruppspel i preliminary knockout round. Där går de åtta vinnarna vidare och ställs mot de åtta gruppvinnarna. Sedan är det åttondel, kvartsfinal och semifinaler i dubbelmöte innan finalen väntar i ett enkelmöte.

Svenska lagen får kvala till turneringen

Eftersom Allsvenskan inte är rankad bland de 15 bästa ligorna är det bara ett lag som får kvala till Champions League från den svenska ligan. Tvåan, trean och vinnaren av Svenska Cupen kommer istället att få kvala in till Europa Conference League. Sverige har därmed inget lag som kvalar till Europa League.

Därmed är varje år tre svenska lag som får kvala till turneringen. De svenska lagen kliver in i den andra kvalrundan och måste sedan ta sig förbi andra och tredje kvalrundan samt play off. Först om de vinner dessa tre kvalomgångar kommer de att få spela gruppspel i Europa Conference League. 

Betting på Europa Conference League

Betta på Europa Conference League

För dig som vill uppleva betting och odds på Europa Conference League finns det massor att upptäcka. Redan innan turneringen startar kan du oddsa på det lag du tror vinner turneringen. Det finns också odds på vem som vinner skytteligan, gör flest assist eller head 2 head mellan olika lag.

Kvalet till turneringen går också att oddsa på. Det är där de svenska lagen kliver in och de måste kvala sig till gruppspelet. Du kan lägga odds på samtliga matcher under kvalomgångarna som är tre stycken till antalet. Det är väldigt spännande under kvalet till turneringen.

När gruppspelet sedan börjar finns det odds på samtliga matcher. Detta gäller samtliga gruppspelsmatcher men också under slutspelet. Därmed finns det massor av odds att upptäcka för dig som spelare på turneringen vilket är något vi tror att du kommer att uppskatta. När vi närmar oss finalen stiger spänningen och oddsen brukar följa med då också.

Live betting på ECL

För ännu mer spänning i din betting på Europa Conference League rekommenderas live betting. Då får du flytande odds som ändrar sig under matchens gång vilket ger en helt annan spelupplevelse för dig. Du som verkligen gillar action kommer att älska live betting och det finns många matcher under en omgång vilket ger bra förutsättningar.

Titta på matcherna och följ lagen i jakten på framgångar. Det finns massor av odds live och vad som är extra spännande är att man också brukar få unika marknader. Det innebär att unika marknader som vilken spelare eller vilket lag som gör nästa mål, hur nästa mål går till och mycket mer. Live betting är den mest actionfyllda formen av betting och oddsen brukar också vara högre som grädden på moset.

Du som vill titta på matcherna behöver ett abonnemang hos Viaplay. Det är nämligen de som har rättigheterna för turneringen. Det är en bra kombination att titta på matcherna och placera live odds samtidigt. Det är något som går utmärkt att göra på spelet till Europa Conference League. 

Summering Europa Conference League

Trots att turneringen är relativt ny har den på kort tid gjort enorm succé. Det är väldigt spännande matcher och lagen som spelar turneringen tar den på stort allvar. Roma vann den första upplagan av turneringen och även om många var skeptiska till ECL på förhand har det blivit annorlunda. Mindre klubbar har fått chansen att synas och på läktarna har det varit riktigt god stämning.

Mycket tyder på att detta kommer att fortsätta och vad gäller betting och odds finns det också utmärkta förutsättningar. Du kan oddsa på turneringen och hitta massor av höga odds och många marknader på de olika matcherna. Framförallt hos svenska spelbolag när de svenska lagen spelar matcher i Europa Conference League.