Betting på Champions League

Av alla turneringar inom fotbollsvärlden finns det ingen för klubblag som är lika stor som Champions League. Det är något speciellt när Europas 32 bästa klubblag gör upp om den åtråvärda titeln som innebär att man är bäst i hela Europa av samtliga fotbollslag. Champions League spelas varje säsong och det är också en turnering där det finns väldigt bra möjligheter för dig som vill ha riktigt bra odds. Därför kan vi varmt rekommendera dig att börja spela hos ett av spelbolagen nedan så kommer du att få en riktigt härlig start inom din betting på Champions League.

Bäst spelbolag för Champions League

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se

Odds på Champions League är roligt

Hos svenska spelsajter som erbjuder odds och betting finns det givetvis Champions League tillgängligt hos samtliga aktörer. Det är få saker som är lika omtalade och uppskattade som Champions League inom fotbollsbetting. Detta är den största turneringen för klubblag som avgörs i Europa och därmed indirekt i världen. Vad gäller fotbollsspelare finns det ingen turnering spelare hellre vinner än denna på klubblagsnivå.

UEFA Champions League kallades tidigare för Europacupen för mästarlag. Turneringen har funnits sedan 1955 och det var först år 1992 som den ändrade namn till UEFA Champions League. Flera gånger har tävlingen modifierats och kommer så att göra igen.

Många marknader på Champions League

Du som vill oddsa på Champions League och gillar fotbollsbetting kommer att ha massor av skoj. Redan innan turneringen börjar kommer du att hitta odds genom så kallade långtidsspel. Det handlar om att du kan spela på det lag du tror vinner turneringen eller vilket lag som kommer längst av två olika lag.

Redan under kvalet kan du oddsa på Champions League. Bland annat får ett svenskt lag kvala varje år till turneringen. På 2000-talet är det bara Malmö FF som lyckats kvalificera sig till Champions League av svenska lag. Det har givit föreningen mer pengar än vad alla andra klubbar i Allsvenskan har tillsammans.

Live betting på turneringen

Det finns mycket att upptäcka vad gäller live betting på Champions League. Samtliga matcher från första kvalrundan till finalen finns tillgängliga att oddsa live på. Många uppskattar live betting eftersom det ger en betydligt mer actionfylld spelupplevelse när du får flytande odds i realtid samtidigt som det också ges unika marknader som inte finns tillgängliga innan matchen har börjat.

Tyvärr går det inte att streama Champions League live hos de olika bettingsajterna. Men det finns möjlighet att streama matcherna via Telia/C More. Därmed kan du titta på matcherna och sedan placera dina odds på samma gång.

betting på Champions League

Real Madrid är mesta mästare

Real Madrid är den förening som vunnit turneringen flest gånger. I skrivande stund har de 13 stycken mästartitlar. Inget svenskt lag har spelat final förutom Malmö FF vilket de gjorde år 1979. Men de föll mot Nottingham Forrest.  Efter Real Madrid är AC Milan, Bayern München, Liverpool och FC Barcelona som har flest titlar i turneringen.

Även Ajax, Manchester United, Inter, Juventus, Benfica, Chelsea, Nottingham Forrest och Porto har vunnit turneringen fler än en gång. Vem som vinner nästa års Champions League återstår att se.

Europas andraturneringar

Det är inte bara Champions League där Europas klubblag gör upp. Europa League och Europa Conference League är de två andra turneringarna. De har inte riktigt samma status som Champions League men är fortfarande väldigt åtråvärda. Du hittar därför riktigt bra odds och marknader även på dessa turneringar.

Europa Conference League är en relativt ny turnering som infördes säsongen 2021. Det är hit tvåan och trean i Allsvenskan samt vinnaren av Svenska Cupen får kvala. Om Sveriges lag kan börja prestera bättre i Europa kommer Sverige få fler lag i de stora turneringarna i Europa.