Betting på Europa League

Det finns mycket att upptäcka för dig som är sugen på betting på Europa League. Europas andraturnering är en turnering där det finns många odds att betta på och 32 lag gör varje säsong upp om att få vinna turneringen. Europa League har fått högre status sedan Europa Conference League infördes då turneringen har bantas från 48 lag till 32 lag. Detta eftersom Europa Conference League infördes.

Oddsa på Europa League hos dessa spelbolag

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se

En underhållande turnering

I takt med att Europa har fått ett toppskikt som är svårt att tränga igenom är det många som fått upp ögonen för Europa League. Det finns många bra lag i turneringen men också plats för de klubbar som inte tillhör Europas toppskikt. Det var säsongen 2021/22 som turneringen ändrades om efter att tidigare innehållit 48 lag men när Europa Conference League infördes har antalet lag bantats ner till 32.

Från och med säsongen 2023/24 får turneringen, precis som Champions League, också ett nytt format. Då kommer det att vara en rak serie där alla lag spelar åtta matcher. Men fram tills dess är det gruppspel som gäller med åtta grupper där varje grupp innehåller fyra lag.

De som vinner sin grupp går direkt vidare till åttondelsfinal medan tvåorna för möta de åtta grupptreorna i Champions League i ett dubbelmöte om de resterande åtta platserna i åttondelsfinalerna. I åttondelen, kvartsfinal och semifinal är det dubbelmöte som gäller. Finalen däremot spelas i ett enkelmöte på neutral plan. 

Odds på Europa League

Tre olika typer av odds på Europa League

Vad gäller betting på Europa League brukar man framförallt tala om tre stycken olika typer av odds. Det handlar om långtidsspel (outrights), klassisk pre game betting samt live odds. Oavsett vad du föredrar finns det massor att upptäcka vad gäller odds på Europa League hos svenska spelsajter.

Långtidsspel på Europa League

Redan innan kvalet börjar finns det odds på långtidsspel på Europa League. Det ska dock sägas att turneringen är något lurig vad gäller outrights. I alla fall när det kommer till det lag du tror kommer att vinna turneringen. Detta eftersom grupptreorna från Champions League gör entré i turneringen efter gruppspelet. Inte sällan är detta lag som kliver in som favoriter till att vinna tävlingen.

Men det finns ändå mycket att upptäcka för den som vill placera långtidsspel. Du kan spela på den spelare du tror vinner skytteligan eller head 2 head mellan olika lag som är med i turneringen. Dessutom kan du i tillägg lägga ett långtidsspel på vinnaren också om du tror att det vinnande laget finns med redan i gruppspelet.

Pre game betting på samtliga matcher

Alla matcher från första kvalomgången hela vägen till finalen finns tillgängliga med odds. Här  är det mer traditionella odds som gäller som exempelvis vilket lag du tror vinner matchen. Men det finns givetvis betydligt fler marknader än så. Bland annat kan du oddsa på målskytt, assits, antal mål i första halvlek, antal mål från hemmalaget och mycket mer.

När det är en riktigt tung match som en stormatch eller en match i slutspelet brukar det finnas ännu fler marknader tillgängliga. Då får du utmärkta förutsättningar att oddsa på många olika marknader vilket många uppskattar.

Oddsa live för ännu mer spänning

Samtliga matcher och omgångar finns också tillgängliga med live odds. Det är när du oddsar på pågående match som du också får odds i ständig förändring och detta ger verkligen en extra dimension till din spelupplevelse. Förutom att du generellt får högre odds kommer du också att få mer spänning och du måste vara snabb i ditt beslutsfattande. En situation i matchen kan nämligen få oddsen att ändras radikalt.

Dessutom ges det unika marknader när du oddsar live. Exempelvis går det då att oddsa på vilken spelare eller vilket lag som gör nästa mål, vem som tar nästa gula kort eller om det blir någon straff i halvleken. Upptäck själv live betting på Europa League.

Sammanfattning betting på Europa League

Europa League är helt klart en underhållande turnering med mycket passion och glädje. Sedan turneringen krymptes från 48 till 32 lag har nivån också höjts och det har blivit mer spännande. Tyvärr har Sverige inget lag som får kvala till Europa League med undantag för det lag som eventuellt åker ur i Champions League-kvalet från den andra kvalomgången. I övrigt får de svenska lagen nöja sig med att kvala till Europa Conference League.

Det finns också massor av odds att upptäcka för den som är sugen på detta. Samtliga matcher under hela turneringen går att betta på. Du kan exempelvis ta emot en oddsbonus och sedan använda den för att placera dina odds på Europa League. Det kommer att ge ytterligare en dimension i ditt spelande.