Svenska bettingsajter – Spela hos seriösa aktörer

Ända sedan de gamla grekerna bedrev vadslagning på dåtidens olympiska brottare har fenomenet betting funnits. Idag ser det inte riktigt likadant ut som på grekernas tid då det mesta är förpassat i riktning med den digitala tidsåldern. Utvecklingen har genom åren varit enorm och idag kan en svensk medborgare välja mellan hundratals olika bettingsajter som har svensk licens.

Osäker på vilken bettingsajt du ska välja?

Många svenskar väljer spelsajt utefter det som de flesta andra har valt, för det är något som kännetecknar ett tryggt val. Det är även vanligt att många söker efter en lista med sajter som rangordnar utefter enstaka, specifika detaljer och funktioner.

Några vanliga exempel som många gånger är avgörande för svenskar är:

Välkomstbonus – Stora insättningsbonusar och free bets utan omsättningskrav.

Snabba uttag – Det ska gå snabbt och smidigt att föra över pengar till bankkontot.

Transaktionstjänster – Swish, Trustly, Zimpler, Skrill, Neteller m.fl.

Enkel registrering – E-legitimering via BankID, Freja eller verifiering via Trustly.

Funktioner och verktyg – Live betting, Cash Out, Tillgänglig support, m.m.

Svensk licens – Ett stort antal svenskar söker bettingsajter både med- och utan svensk licens, där det sistnämnda är det vanligaste. Det är ganska enkelt att hitta en lista med bettingsajter som har svensk licens, men det är inte lika lätt att få samma överblick över olicensierade aktörer. Detta eftersom det är olagligt att marknadsföra spelsajter utan svensk licens.

Välj bettingsajt med omsorg och framför allt utefter vad du tänker betta på, eftersom alla sajter inte har lika stort utbud. Oddsutbudet kan till och med skilja sig en hel del inom fotboll. Se våra sidor i menyn där vi listar de bästa bettingsajterna för olika sporter och andra oddskategorier.

Fokusera på det som är viktigt

Stirra dig inte blind på bonusar, för du kan bara nyttja en bonus per spelbolag och licens, där varje bolag kan driva flera bettingsajter och casinon under samma licens.

Förutsätt heller inte någonting, läs alltid det finstilta och alla bettingsajters villkor och regler, för där kan man ofta bli förvånad. Det spelar till exempel ingen roll vilken lista med sajter som du hittar, du ser aldrig Sveriges största spelbolag i toppen av den och det finns anledningar till det.

Svenska bettingsajter har mycket svensk sport

Ett kännetecken för svenska bettingsajter är att det brukar finnas ett rejält utbud av svensk sport. Framförallt Allsvensakn i fotboll och SHL i Ishockey är populärt men det finns också på internationella spelsidor. Däremot spel på de lägre divisionerna och svenska ligorna i mindre sporter hittar du enbart hos svenska spelsajter. Givetvis kan du betta på internationell sport också hos en svensk bettingsajt och framförallt Premier League lockar svenskarna till kupongerna. Traditionen med spel på engelsk fotboll sträcker sig tillbaka till 1934 när Stryktipset lanserades. Idag är möjligheterna betydligt större men den engelska traditionen sitter kvar.

Tyvärr sker det en hel del betting utanför det svenska licenssystemet också. Hos alla nya spelbolag utan svensk licens kan svenska spelare fortfarande spela, men det är inget som vi förespråkar. I framtiden blir det förmodligen en ändring på det.

Oddsa på Esport – CS:GO, Dota, LoL och mycket mer

Du som gillar elektronisk sport hittar även goda oddsmöjligheter på svenska bettingsajter. Från MOBAs till Battle Royales. Från små nationella ligor till Majors. Allt går att betta på, och dessutom också att streama gratis på nätet. Populära spel just nu inkluderar Rainbow Six, Fortnite, League of Legends, Counter Strike och Dota 2. Håll även ögonen öppna för odds på Apex Legends och Valorant, två nya och väldigt lovande spel inom Battle Royale och FPS. Vill du betta på dessa spel så inkluderar marknader över/under, långtidsspel i turneringar, MVP’s, antal kills och mycket mer. Glöm inte bort att du också kan använda din betting bonus för att oddsa på Esport! Vill du veta mer kan du läsa vår guide om att betta på Esport.

Live betting mycket populärt

Att betta live är något allt fler spelare gör. Live betting gör att du får ut betydligt mer action i ditt spelande. När du bettar live spelar du på pågående match och kan således få unika live marknader och högre odds. Samtidigt kan du titta på matchen och få en större känsla av vad som kommer ske härnest. Din analysförmåga behöver vara på topp när det kommer till live betting. Det kan vara en bra idé att titta efter nya speltips varje dag.

Allt fler spelbolag erbjuder också live streamad sport. I början när fenomenent kom till bettingsajterna var det mindre sporter och rättigheter. Men i takt med att spelbolagen har växt har rättigheterna också blivit betydligt större och du kan live betta och titta på matchen hos ett och samma spelbolaget. Flertalet aktörer har tunga rättigheter som La Liga, Bundesliga, NBA och mycket mer

Odds på nätet

Svenska populära bettingsajter

Det finns en hel del spelsajter idag som har svenska ägare eller grundare. På den svenska marknaden finns det också internationella spelbolag som Bet365 och Ladbrokes. De svenska aktörerna är ofta mer populära med undantag för kanske Bet365 som är världens största spelbolag sätt till omsättning. Följande svenska spelsidor är bland de större just nu.

Unibet: En klassiker när det kommer till sports betting. Har alltid bonusar som är något alldeles extra och ett utbud av odds som får en att dregla. Huvudsponsor för Allsvenskan start säsongen 2020.

Betsson: En gigantisk koncern som fortsätter att växa. Huvudsponsor för SHL så utbudet av Ishockey är extra stort. Spelar du hos Betsson lirar du hos ett trovärdigt spelbolag med svensk licens.

Bethard: Kända för sina höga odds och att Zlatan Ibrahimovic är delägare. Har ett bra utbud men framförallt är det de höga oddsen som gör att spelarna väljer Bethard. Och lejonet Zlatan förstås!

LeoVegas: Också en jätte på den svenska marknaden. Leo står för lejonet och Vegas behöver nog ingen närmare beskrivning. Sarah Sjöström och Måns Zelmerlöw är ambassadörer för det populära spelbolaget som har ett grymt utbud av betting. LeoVegas är framförallt till för dig som gillar mobil betting då man är oslagbara i mobilen. Ladda hem appen LeoAlerts för en ännu bättre spelstund.