Eredivisie – betting på fotboll i Nederländerna

Den holländska ligan Eredivisie är den högsta fotbollsligan i Nederländerna vilken grundades år 1956. Här gör 18 lag varje säsong upp om att få kalla sig som mästare i landet. Det har Ajax lyckats med flest gånger då de samlat på sig otroliga 36 ligatitlar. Men det finns flera andra bra lag. Holland eller Nederländerna eller vad man nu väljer att kalla nationen har också vunnit EM och producerat några av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna med Johan Cruyff som den kanske mest kända spelaren någonsin.

Betta på Eredivisie hos dessa spelbolag

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se

Tre olika typer av bettingmöjligheter på Eredivisie

Du som är sugen på odds på Eredivisie har framförallt tre olika möjligheter. Det handlar om långtidsspel inför säsongen vilket också kallas vinnarspel. Dessutom kan du självklart oddsa på alla matcher inför avspark samt live på alla matcher också. Därmed har du utmärkta förutsättningar till att betta på fotboll i Nederländerna. Nedan går vi igenom de olika alternativen mer noggrant.

Lägg odds inför säsongen

Du som vill ha en riktigt häftig upplevelse vad gäller betting har möjlighet att lägga odds inför säsongen. Det innebär att du tippar på hur du tror att det kommer att gå på de olika möjligheterna. Exempelvis kan du placera odds på vem du tror kommer vinna ligatiteln. Men också odds på vilka lag som kommer att åka ur eller nå någon av de placeringar som ger spel i de Europeiska turneringarna. 

Det finns också odds på den spelare du tror kan vinna skytteligan eller vem som gör flest assist. Att lägga ett odds inför säsongsstart ger en extra dimension till att följa serien senare vilket är något många tycker om att göra. Därför är vinnarspel eller långtidsspel som det också kallas väldigt spännande.

Pre Game betting är alltjämt den vanligaste formen 

När du oddsar hos ett spelbolag är pre game betting förmodligen det du kommer ägna dig åt. I alla fall om vi ska titta på statistiken hos bettingsidor. Det innebär helt enkelt att du placerar dina odds inför matchstart. Du kan exempelvis lägga 1X2 odds vilket är den vanligaste formen av betting på nederländsk fotboll. 

Men de flesta matcherna har flera hundra olika marknader att välja mellan. Till exempel kan du lägga odds på resultat, matchen spelare, målskytt och mycket mer. De största spelsajterna är de som brukar ha flest marknader och ibland kan det finnas så många som 500 marknader. När det är en rivalmatch eller ett stormöte finns det ännu fler möjligheter. 

Live betting ger extra spänning

För att få ännu mer spänning i din betting är live odds ditt bästa alternativ. Då bettar du live på samtliga matcher vilket innebär att du får ytterligare en dimension i din betting. Med live odds får du flytande odds som ändras i realtid. Vidare innebär också live betting att du kan ta del av unika marknader som inte finns tillgängliga inför matchstart. 

Flera spelbolag erbjuder också live stream på fotboll i Eredivisie. Då kan du titta på matcherna och samtidigt placera dina bets utan kostnad. Det kostar nämligen inget att streama sport live hos spelbolag så länge du har ett positivt spelsaldo alternativt ett aktivt bet det senaste dygnet. Ta del av Eredivisie men också annan fotboll i världsklass plus flertalet andra sporter

Betting på Eredivisie

Ajax har vunnit ligan flest gånger

Ajax har vunnit Eredivisie flest gånger och de är också klubben som vunnit Champions League flest gånger av de Nederländska klubbarna. De har nämligen fyra titlar i Europacupen/Champions League samt har vunnit turneringen tre år i följd. Ajax har 36 ligatitlar och har slutat tvåa 23 gånger.

PSV Eindhoven är därefter den mest framgångsrika klubben. De har 24 ligatitlar och 16 silver. Därefter följer Feyenoord med 15 ligatitlar och 21 andraplatser. HVV Den Haag har tio ligatitlar men den senaste kom 1913-14 så det är inget lag som dominerat i modern tid direkt. 

Det finns andra bra lag som stuckit upp och vunnit ligatiteln. AZ Alkmaar tog hem guldet säsongen 2008/09 medan FC Twente vann 2009/10. 

Sammanfattning om Eredivisie och odds

Det finns mycket att upptäcka vad gäller betting på fotboll i Nederländerna. Eredivisie är en av de mer målglada fotbollsligorna som finns i världen och därmed finns det massor att upptäcka för dig som vill oddsa på Ajax, Feyenoord, PSV Eindhoven och de andra framgångsrika klubbarna. 

De nederländska klubbarna har också gjort avtryck i Europa med Ajax och Feyenoord som vunnit Champions League/Europacupen. Du som vill placera odds kan lägga långtidsspel inför säsongen, odds på samtliga matcher under själva säsongen och givetvis också oddsa live på alla matcher. Upptäck själv betting på Eredivisie idag och charmen som finns med fotboll i Nederländerna.