Dead or Alive från NetEnt

Den svenska speltillverkaren NetEnt har genom åren skapat riktigt många olika bra spelautomater. En av våra absoluta favoriter är Dead or Alive, en slot med massor av glädje. Här åker vi tillbaka i tiden till Vilda Västern och får träffa på häftiga Cowboys. Spelautomaten finns idag hos massvis av svenska spelbolag och den blev så populär att det också finns en uppföljare genom Dead or Alive 2. I denna artikel berättar vi mer om allt som rör Dead or Alive, en fantastiskt underhållande spelautomat på flera olika sätt.

Spela Dead or Alive här

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se
200 freespins på Sweet Bonanza

Regler & Villkor

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se

Så fungerar Dead or Alive

Spelplanen är ganska traditionell i Dead or Alive. Det finns totalt fem stycken hjul där varje hjul har tre rader. På så sätt är det också 15 symboler som kommer att visas på spelplanen varje runda. Vidare finns det nio vinstlinjer och alla vinstlinjer är fasta vilket innebär att de är tillgängliga vid varje runda. 

Vi måste också poängtera att det är en bra idé att slå på ljudet när du spelar på Dead or Alive. Det är nämligen riktigt häftiga ljudeffekter att upptäcka för dig som spelare. Vad gäller spelautomatens symboler är det fem stycken kortsymboler som har något lägre värde. Dessa är 10, J, Q, K och A. Därmed vill vi hellre ha spelets övriga fem högre värderade symboler samt wild, scatter och sticky wild. Du hittar ett shotglas, boots, en Cowboyhatt, en revolver och Sheriff Brickan där den sistnämnda också är den mest värdefulla symbolen i spelautomaten. Den som har turen att landa fem av denna symbol kommer att få 1000x i vinst.

Dead or Alive

Wild och Sticky Wild är bra att landa

Dead or Alive har en Wanted Outlaw Poster och detta är också spelets wild-symbol. Som vanligt fungerar den likt en joker i en kortlek för att ersätta samtliga symboler och därmed hjälpa dig till en bättre vinstkombination. Den enda symbolen som inte kan ersättas är scatter-symbolen.

NetEnt har också lagt in en sticky wild-symbol där det är fem förbrytare på Wanted Outlaw Postern. Denna symbol är sticky vilket innebär att den låser fast sig på spelplanen under nästa runda. Varje gång en sticky wild dyker upp finns det därmed möjlighet till en ny vinst vilket är härligt. Du vill mer än gärna få Sticky Wild-symbolen under free spins-läget eftersom varje symbol då ger fem stycken free spins extra.

Bonusläge med free spins

I Dead or Alive är spelets scatter-symbol två stycken korsade revolvrar. Tre av denna symbol är extremt bra eftersom det innebär att du får 12 stycken free spins. För att göra det ännu bättre kommer alla vinster under free spins att dubblas. Alla återlösta free spins från en sticky wild kommer göra så att sticky wild-symbolen också är kvar under den utlösta free spins-rundan vilket kan inträffa en gång varje bonusspel. 

Om speltillverkaren NetEnt

Speltillverkaren NetEnt är extremt uppskattad och erbjuder massor av olika spelautomater online som du kan ta del av. De är mest kända för sina spelautomater där Starburst och Gonzo’s Quest kanske är deras mest kända titlar. Men det finns mycket mer än så att upptäcka för dig som är sugen på detta.

Kanske vill du testa lyckan på någon av alla deras progressiva jackpottar. Med Divine Fortune, Mega Fortune, Hall of Gods, Arabian Nights och många fler finns det massor av chanser att snurra på slots för de största vinsterna. Detsamma gäller möjligheten att kunna spela på olika bordsspel.

NetEnt har nämligen Blackjack, Roulette, Baccarat och Videopoker i flera versioner. Detta är något som du säkerligen kommer att uppskatta extra mycket när du spelar hos ett online casino. NetEnt har något för alla typer av spelare och levererar spelglädje när den är som allra bäst. 

Sammanfattning om Dead or Alive

Det är enkelt att förstå varför Dead or Alive har blivit så omåttligt populär och räknas som en av de bästa klassikerna från NetEnt. Spelautomaten är simpel men samtidigt extremt underhållande. Även om spelplanen är uppbyggd på ett traditionellt vis och det finns nio fasta vinstlinjer blir det aldrig långtråkigt. Detta tack vare möjligheten att aktivera free spins med dubbla vinster samtidigt som sticky wild ger en extra dimension till upplevelsen.

Grafiken i spelautomaten är också väldigt bra och den fungerar lika bra för alla enheter vilket gäller samtliga av NetEnts slots. Därmed kan du ta med dig spelautomaten precis överallt och spela på dina villkor. Dead or Alive har temat Vilda Västern vilket aldrig verkar gå ur tiden och om du vill prova på spelautomaten utan någon risk kan vi rekommendera demoläget. Det finns tillgängligt hos alla svenska spelsajter och innebär att du kan prova på spelen helt gratis utan att ha någon risk.