Spelbolag med Bitcoin

Att kryptovalutor tagit världen med storm de senaste tio åren är ingen hemlighet. Därför är det många svenskar också som är ute efter spelbolag med Bitcoin när de ska oddsa. Men hur ligger det egentligen till med att använda sig av kryptovalutor bland de svenska spelbolagen? Trots att många svenskar har kryptovalutor tillgängligt och vill använda de för betting är det inte en betalningsmetod som de svenska spelsidorna accepterar. Men det finns möjligheter till att använda sig av kryptovalutor som Bitcoin indirekt även hos de spelbolag som har svensk licens på plats.

Vad säger lagarna om Bitcoin hos svenska spelbolag?

Hos svenska spelbolag är det idag inte tillåtet att använda sig av kryptovalutor för varken insättningar eller uttag. De som därmed oddsar med kryptovalutor gör det hos spelbolag utomlands istället. Men dessa spelsidor är förenat med betydligt högre risker. Framförallt med tanke på att kryptovalutor är förbjudet hos samtliga EU casinon och spelbolag. Därför är det enbart spelsidor från Curacao där det direkt går att göra insättningar och uttag med Bitcoin. 

Att spela utomlands är inte bara förenat med betydligt högre risker. Vidare kommer du också att betala skatt på 30% av dina vinster. Så hur ska man egentligen gå tillväga om man vill använda sig av Bitcoin hos svenska bettingbolag? Det finns en lösning, om än indirekt, som gör att du som önskar på ett relativt smidigt sätt kan använda dina Bitcoins eller andra kryptovalutor direkt hos spelbolagen. 

btc

E-wallets som Skrill och Neteller

Elektroniska plånböcker har länge varit möjligt att använda sig av hos spelbolag på nätet. Innan betting utan konto uppfanns var E-wallets det mest effektiva sättet att få snabba uttag på bara några minuter. Två mycket kända alternativ av elektroniska plånböcker är Skrill och Neteller. De finns hos massvis av spelsidor idag och är också lösningen till dig som vill använda kryptovalutor som Bitcoin i din betting.

Skrill och Neteller är idag ägda av Paysafe Group. De erbjuder samtliga av sina kunder att både köpa och sälja kryptovalutor genom deras plattform. Det betyder att du behöver skapa ett konto hos någon av tjänsterna och därefter kan du köpa och sälja dina önskade kryptovalutor genom deras tjänst.

Om du har kronor eller någon annan valuta går du bara in till deras plattform för kryptovalutor. Är det Bitcoin du önskar köper du det. Om du har kryptovalutor hos Skrill eller Neteller och sedan vill använda de till din betting behöver du växla dina kryptovalutor till kontanter genom deras tjänst. Därefter kan du göra insättningar med kryptovalutor på ett smidigt sätt.

Om du sedan skulle ha turen eller skickligheten att vinna i din betting kan du begära uttag. Pengarna kommer direkt in på ditt konto hos Skrill eller Neteller. Därefter kan du växla tillbaka till kryptovalutor på ett väldigt smidigt sätt. Svårare än så är det inte att indirekt använda sig av kryptovalutor hos spelbolagen idag. 

Bitcoin är det mest kända alternativet

Av alla kända kryptovalutor är det Bitcoin som är den överlägset mest populära tjänsten. Bitcoin hade sitt startskott 2008, den 18 augusti närmare bestämt. Det var då Satoshi Nakamoto lanserade det som skulle bli Bitcoin. Tidigare hade många försökt att ta fram en valuta som allmänheten skulle acceptera samtidigt som den inte är beroende av en bank. De tidigare försöken misslyckades men tack vare att Satoshi Nakamoto hade en blockkedja som faktiskt fungerade kom Bitcoin att relativt snabbt accepteras av allmänheten.

Det var dock först 2010 som den första plattformen där det gick att köpa och sälja Bitcoins skapades. Då lanserades Bitcoin Market. Senare samma år gjorde det första köpet med Bitcoins när en pizza köptes för 10 000 Bitcoins. 2010 var verkligen året då det började lossna då många användare började köpa Bitcoins efter att kryptovalutan figurerat i ett magasin och version Bitcoin v0,3 lanserades. Och sedan dess har succén bara fortsatt. 

Det finns många andra kryptovalutor

Idag finns det hundratals och åter hundratals olika kryptovalutor. Vissa har blivit framgångsrika även om Bitcoin fortfarande är överlägsen etta. Men hos såväl Skrill och Neteller finns det andra kryptovalutor att köpa som du därmed indirekt kan använda för att oddsa på det du känner för. 

Ethereum är en annan kryptovaluta

Ethereum är en av de största framgångssagan efter Bitcoin då denna kryptovaluta har ökat mycket i värde sedan lanseringen. Det är Vitalik Buterin, en rysk-kanadensisk programmerare – som skapat denna kryptovaluta. Även om den beskrivits som den nästa Bitcoin har Ethereum en lång väg att vandra då den inte ens uppgår till 10% av värdet. Men den finns att köpa hos såväl Skrill och Neteller för den som önskar.

Bitcoin Cash

Det var år 2017 som Bitcoin valde att lansera en spin off eller altcoin som det kallas inom kryptotermer. Den kom  ganska snabbt att delas upp i två olika kryptovalutor då det år 2021 bildades Bitcoin Cash och Bitcoin SV. Den som vill köpa Bitcoin Cash kan göra det hos Neteller och Skrill idag. 

Litecoin

Denna kryptovaluta har ökat ganska mycket i popularitet de senaste åren. Eftersom detta också är en så kallad peer-to-peer kryptovaluta är det många som jämför den med Bitcoin. Men den är långt ifrån på Bitcoins nivå vad gäller värde men finns att köpa hos såväl Skrill som Neteller. 

Spelbolag med Bitcoin

Hur är ser framtiden ut för svenska spelbolag med Bitcoin?

Det är svårt att veta hur framtiden ser ut men med tanke på hur accepterat Bitcoin har blivit vore det förvånande om det inte kommer gå att använda sig av Bitcoin i framtiden hos spelbolagen. Men just nu är det inte tillåtet i varken Sverige eller EU men förhoppningsvis kan detta förändras.

Att det redan finns betting med Bitcoin hos utländska spelbolag gör att tekniken redan är på plats med kryptovalutor för insättningar och uttag hos bettingsajter. När det väl blir lagligt hos spelbolag med svensk licens kommer vi därför säkerligen kunna använda oss av Bitcoin hos majoriteten av spelbolagen. Det är tider vi ser fram emot och vi hoppas att det inte ska dröja alltför länge innan Bitcoin och andra kryptovalutor är tillgängligt hos spelbolagen.