Zlatan får böter, säljer spelbolaget, OK för VM

Ungefär när det började snackas om Zlatans blågula comeback i landslaget började också FIFA och UEFA göra en utredning på hans egenintresse inom sporten. Zlatan är nämligen sedan flera år tillbaka delägare i spelbolaget Bethard. Men matchfixning är en het debatterad fråga just nu, och det är inte tillåtet för aktiva spelare att ha ekonomiska intressen inom betting. Löpsedlarna haglade och det var snack om att Zlatan riskerade upp till 3 års avstängning och mångmiljonbelopp i böter. Sedan skandalen har fotbolls legendaren försökt sälja av sina aktier för att slippa avstängningen, och nu är dealen gjord.

Den 26e Maj blev det officiellt att Bethard har sålts till ett börsnoterat amerikanskt företag, och Zlatan är alltså ute ur spelbranschen. Men riktigt så enkelt kunde han inte komma undan. UEFA straffar spelaren med en bot på 500,000 kr, och passar dessutom på att tilldela Milan en varning samt en bot på 250,000 kr. Zlatan kommer tyvärr missa EM på grund av sin skada, men eftersom att han inte längre bryter mot FIFAs regler är han OK för att spela under VM i Qatar nästa år. Även om boten säkerligen sved, så vet vi inte hur ledsen Zlatan blev: Bethard såldes trots allt för lite mer än 160 miljoner kronor!

Zlatan får böter, säljer spelbolaget, OK för VM

Zlatans Bethard säljs till Esportbolag

Zlatan har sedan tidigare ett stort uttalat intresse för Esport. Han spelar bland annat FIFA, Fortnite och Call of Duty. På Twitter skriver han friskt om sitt spelande, och har även varit med och sågat uppdateringar, något som uppskattats mycket av spelare. Utöver spelsajter som Bethard har Zlatan även investerat en hel del pengar inom just elektronisk sport. Därför är det kanske inte så konstigt att Bethard säljs till ett esportsföretag. Det är det amerikanska börsnoterade bolaget EEG, mer kända som Esports Entertainment Group, som köpte Bethard för €16 miljoner euro, och med största sannolikhet kommer sidan framöver att fokusera på Esport betting i USA.

SvenskaSpelsajter.org

Senaste Nyheterna