FA-cupen odds – Betting på världens äldsta fotbollsturnering

Det finns ingen fotbollsturnering som har spelats längre än FA-cupen. Sedan 1871 har Englands bästa fotbollsklubbar gjort upp om FA-cupen. Det är ingen direkt liten turnering då det totalt deltar 732 lag och det är verkligen en turnering som de brittiska fotbollsklubbarna vill vinna. Därför är det inte heller så förvånande att det finns massor av oddsmöjligheter på FA-cupen hos svenska spelsajter. Du har helt enkelt galet med olika alternativ på den engelska fotbollscupen.

Så fungerar FA-cupen

FA-cupen består alltså av 732 lag men det är en lång väg till huvudturneringen. Först spelas sex stycken kvalrundor och från dessa kvalrundor kommer 32 lag att ta sig vidare till första rundan av huvudturneringen. Det är nu FA-cupen börjar på riktigt anser många. I den första rundan är det förutom de 32 lagen som kvalat in också 48 lag som kliver in i turneringen från League 1 och League 2. 

I den tredje rundan av FA-cupen börjar lagen från Championship och Premier League att spela. Vad som är extra härligt med turneringen är att det är fri lottning vilket gör att vilka lag som helst kan möta varandra. Skulle det bli oavgjort i en match kommer det att spelas ett returmöte. 

Betting på FA-cupen

Lagen som lyckas gå hela vägen till semifinal kommer att få spela på Wembley. Bägge semifinalerna avgörs nämligen på den engelska nationalarenan. Det lag som lyckas vinna FA-cupen är per automatik kvalificerad till nästa säsongs Europa League. Vinnaren får också spela i FA Community Shield där de möter vinnaren av Premier League inför säsongen. 

Arsenal har vunnit turneringen flest gånger

Arsenal är den mest framgångsrika klubben i FA-cupens historia. De har vunnit FA-cupen 14 gånger vilket är flest av samtliga lag. Utöver de 14 titlarna har de ytterligare sju finaler men de gångerna förlorade de. 21 finaler är också flest av alla lag. 

United är tvåa över såväl antalet titlar som finaler. 12 gånger har de fått lyfta pokalen och åtta gånger har de kommit tvåa. Därefter följer Chelsea, Liverpool och Tottenham som vardera har vunnit 8 titlar i FA-cupen. Blackburn Rovers, Newcastle och Man City har 6 titlar vardera.

Massor av odds att upptäcka

Man brukar prata om tre olika sorters odds när det kommer till FA-cupen. Inför turneringens start kan du lägga vinnarspel där du bettar på det lag du tror kommer att vinna hela turneringen. Du kan också oddsa live på alla matcher och traditionell pre match betting. Därmed finns det alla typer av odds på FA-cupen.

Vinnarspel inför turneringsstart

Innan FA-cupen drar igång finns det odds att upptäcka på långtidsspel. Då kan du placera bets på det lag du tror vinner turneringen eller vilken spelare som vinner skytteligan i turneringen. Det kan ofta finnas en hel del överraskningar i FA-cupen vilket gör det spännande att spela på vinnarspel då det inte alltid är de bästa lagen som går långt. 

I de tidigare omgångarna är det inte heller ovanligt att lagen som är bäst i England vilar sina bästa spelare. Det kan vara roligt att följa matcherna när du har spelat på att lag ska gå långt. Det brukar ge lite extra spänning.

Pre match odds på samtliga matcher

Den vanligaste formen av betting på FA-cupen är helt klart att lägga pre match odds. Då kommer du att lägga bets på att ett av lagen ska vinna eller att matchen slutar oavgjort. Det innebär helt enkelt traditionell betting. En match kan ha så mycket som 500 olika marknader vilket givetvis är galet många. Desto större match och ju senare i turneringen ju fler alternativ finns det också på en enskild match.

Live betting för mest spänning

Precis som med all annan betting är det live betting som ger absolut mest spännande för dig som spelare. Du har då möjlighet att kunna placera odds live samtidigt som matchen pågår. Detta är helt klart den väg som är mest actionfylld och underhållande för dig. Därför tror vi också att du kommer att uppskatta live odds när du spelar. Testa själv med live betting på FA-cupen för extra spänning. 

Sammanfattning om FA-cupen

Det finns massor att upptäcka vad gäller betting på FA-cupen. Du har möjlighet att kunna ta del av en extraordinär spelstund när det kommer till odds. Hos spelbolagen finns det möjlighet till riktigt höga odds eftersom intresset är så pass stort. Du kan lägga odds från kvalomgångarna till sista matchen som är finalen på Wembley.

I tider där titlar blir allt viktigare får de nationella cuperna större status. FA-cupen är den nationella fotbollscup som har högst status i fotbollsvärlden. Du har därmed massor av möjligheter att kunna betta och njuta av fotboll i världsklass. FA-cupen är extra rolig eftersom det finns flera skrällar som uppstår.