VM 2022 – Vinnarspel

VM 2022 ska spelas i Qatar och även om det är ett kontroversiellt mästerskap ska 32 nationer precis som vanligt göra upp om VM-guldet. Sverige är tyvärr inte kvalificerade utan det är Danmark som representerar den nordiska fanan. Men danskarna får det tufft att vinna VM även om de är bland de favoriterna att faktiskt göra detta. Istället tror oddsexperterna att guldet hamnar i Brasilien med Frankrike och England som främsta utmanare.

Alla odds är hämtade från Betsson

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se

Dessa länder är favoriter enligt oddsen

  • Brasilien – 6,00
  • Frankrike – 7,00
  • England – 7,50
  • Argentina – 9,00
  • Spanien – 10,00
  • Tyskland – 12,00
  • Belgien – 13,00
  • Portugal – 15,00
  • Nederländerna – 15,00
  • Danmark – 30,00

Brasilien är favoriter 

Brasilien är favoriter enligt oddsen och de har också ett oerhört starkt lag. Med stjärnor som Neymar, Vinicius Junior, Antony, Gabriel Jesus, Marquinhos och Ederson finns det kvalité så det räcker och blir över. Men Brasilien har inte vunnit en VM-turnering sedan 2002. De har faktiskt inte ens tagit medalj sedan mästerskapet 2002 i Japan och Sydkorea. I Ryssland åkte de i kvartsfinal medan de 2014 föll med 1-7 i semifinalen. Vid VM 2006 och 2010 åkte de också ut i kvartsfinalen. Når de bättre resultat och spelar en bättre fotboll i VM 2022 i Qatar?

VM 2022 vinnarspel

Frankrike är regerande världsmästare

Oddsen hos svenska spelsajter visar att det lika gärna kan bli Frankrike som vinner VM. De har förmodligen det mest kompletta laget med talang, spets, rutin och bredd. Från Lloris och Varane till Kanté, Pogba och ett anfall med Mbappé, Benzema och Griezmann. Frankrike vann VM 2018 och har förmodligen ett ännu starkare lag i VM 2022. Dock gick det inget vidare i EM senast då de åkte ur tidigt i slutspelet. Men om Deschamps får ihop laget är frågan om någon kan rubba fransmännen. Deras stjärnor har också varit löjligt bra 2022 med Benzema som världens kanske bästa spelare under året och solklar favorit till Ballon d’Or. En brasklapp är att den regerande världsmästaren har åkt ur efterföljande VM i gruppspelet vid varje tillfälle sedan VM 2010. 

England är alltid överskattade

Det engelska landslaget i fotboll är alltid överskattade och har bara två medaljer i ett mästerskap i historien. Det kom i VM 1966 när de tog sig till final samt i det knepiga EM-slutspelet sommaren 2021 då de kom tvåa men föll i finalen mot Italien. Visst nådde England semifinal i VM 2018 och har flera skickliga spelare men att de skulle vinna VM känns osannolikt. Deras försvar är inte det starkaste även om de har vissa spelare med bra spets. Vi tror att England åker ur senast i kvartsfinalen.

Argentina är otroligt starka  

Att Argentina har högre odds än England är något förvånande. Visst har Argentina inte vunnit VM sedan 1986 i Mexiko men de vann Copa América förra året och har en oerhört stark offensiv. De har ett spelarmaterial för att vinna VM och vi tror också att de kan lyckas den här gången. Lionel Messi gör sitt sista VM som spelare med all sannolikhet och även om han inte presterat på hög nivå sedan övergången till PSG har han möjlighet att leda sitt Argentina till ännu en VM-final vilket han gjorde 2014 även om det blev förlust mot Tyskland. 

Spanien måste göra sig av Luis Enrique

Sedan Luis Enrique tog över som spansk förbundskapten har Spanien inte lyckats särskilt bra. Visserligen blev det semifinal i EM men spelet stämde inte och de föll rättvist mot Italien. De har heller inte vunnit Nations League utan istället blivit betydligt sämre än under deras storhetstid runt 10-talet. Luis Enrique brukar inte ta med spelare från Real Madrid vilket har fått många att lyfta på ögonbrynen då de Real Madrid vunnit Champions League så sent som 2022. Trots flera bra spelare är det bara Marco Asensio som blivit uttagen och i EM senast fick inte ens han plats. Ska Spanien vinna VM behövs en ny förbundskapten. 

Sammanfattning VM 2022 – Vinnarspel

Det är alltså Brasilien som är favoriter att vinna VM-guldet framför Frankrike, England och Argentina. De engelska oddsen har nog mest att göra med att nationen har en enkel grupp och kan få en enkel väl i slutspelet fram tills semifinalen. Men tittar vi på form och spelarmaterial känns såväl Frankrike, Argentina och Brasilien betydligt starkare. Spanien och framförallt Tyskland går heller inte att räkna bort i ett stort mästerskap.

Portugal, Belgien och Nederländerna är annars utmanare och Danmark får finna sig i något av favoritskap att kunna nå kvartsfinal i denna turnering som avgörs i Qatar. VM kommer för första gången någonsin att spelas under vintertid och det blir spännande att se vem som får lyfta pokalen.