Svenskar i Premier League 2022/23

Det har genom åren funnits massor av svenskar i Premier League och så fortsätter att vara fallet. Några av de mest prominenta spelarna är Zlatan Ibrahimovic som tillhörde Man United mellan 2016-18 och Ola Toivonen som spelade i Sunderland 2015/16. Dessutom har Fredrik Ljungberg, Henrik Larsson, Martin Dahlin, Kim Källström och Roland Nilsson spelat i Premier League. Men hur ser det ut numera? Det tänkte vi ta reda på!

Betta på Premier League-svenskarna hos dessa spelbolag

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se

Vilka spelar egentligen i Premier League från Sverige?

Vilka svenska fotbollsspelare tillhör egentligen Premier League just nu? Vi går igenom spelarna nedan samt deras status i respektive klubb efter inledningen av säsongen 2022/23.

Victor Nilsson Lindelöf – Manchester United

Victor Nilsson Lindelöf är lagkapten för det svenska landslaget men har blivit något av en hackkyckling i England. Det är något förvånande med tanke på att Harry Maguire värvades för 80 miljoner pund och har varit ännu sämre än Lindelöf. Lindelöfs tid i United kommer kanske inte ses tillbaka på som någon stor succé. Samtidigt går det inte att glömma att han har stått för flera fina prestationer, framförallt i Europamatcherna i Europa League och Champions League

Hur framtiden för Lindelöf ser ut återstår att se. Han har inte fått något enormt förtroende under ten Haag och det återstår att se om han kan ta en ordinarie plats när Varane, Maguire och Martínez också finns att tillgå i truppen. 

Anthony Elanga – Manchester United

Anthony Elanga fick sitt stora genombrott förra säsongen under Ralf Rangnick som gav honom stort förtroende. Nu återstår det att se om han kan fortsätta få speltid under ten Haag. Elanga var ett av få utropstecken förra säsongen för klubben när han bland annat gjorde Uniteds enda mål i åttondelsfinalen mot Atlético Madrid. Dessutom har han hunnit med att debutera för landslaget. 

Nu återstår det att se vilket förtroende han kan få under ten Haag. Uniteds offensive ytter behöver speltid för att fortsätta sin utveckling och om han kan få det i United bör han stanna. Annars är det nog läge att se sig om efter en annan lösning. 

Svenskar i Premier League

Emil Krafth – Newcastle United

Emil Krafth har blivit en viktig kugge i det Newcastle som satsar mot toppen efter att den Saudiska staten köpt klubben. Han är ett stabilt alternativ på högerbacksplatsen och fick förra säsongen mycket speltid när han gjorde den platsen till sin. Säsongen 2022/23 ser han ut att få fortsatt förtroende och i Krafth har Sverige en skicklig högerback som kommer att spela ett gäng år till. 

Frågan är dock hur länge det dröjer innan han tappar sin plats om Newcastle fortsätter att värva friskt. De har pengarna till att köpa in massor av skickliga spelare men än så länge är Krafth stabil och får fortsatt förtroende.

Pontus Jansson – Brentford

Sveriges just nu enda lagkapten i Premier League hade näst flest minuter av alla spelare förra säsongen i Premier League. Hans Brentford gjorde en strålande säsong när de slutade på elfte plats. Nu gäller det att se om han kan fortsätta på inslagen väg och stå för så fina prestationer som han gjorde förra säsongen.

Tyvärr har det svenska landslaget tappat Pontus Jansson på grund av att de istället valde att satsa på Andreas Granqvist efter VM 2018 som då spelade i Superettan. Men det tackar nog bara Brentford för som får en mer fräsch spelare som förmodligen förlänger sin karriär. 

Dejan Kulusevski – Tottenham Hotspur      

Dejan Kulusevski är Sveriges just nu största stjärna i Premier League. Han har haft en enorm framgång sedan han gick till Tottenham Hotspur i januari 2022. Då gick han på lån från Juventus men Tottenham valde att nyttja den köpoption som fanns i låneavtalet vilket de nog inte ångrar. 

Dejan Kulusevski ser ut att ha många framgångsrika år i Tottenham och kan bli fansens nya kelgris. Mycket tyder på att han är Sveriges stora stjärna i många år framöver.  

Betta på Premier League

Vill du följa de svenska spelarna i Premier League och oddsa på dem kan du göra det hos svenska spelsajter. Det finns massor av odds och marknader på den brittiska högstaligan och faktum är att det är den liga där du hittar flest alternativ vad gäller just betting. Har du inte spelat på Premier League tidigare är det dags att prova det idag.

Du kan spela på om Dejan Kulusevski blir målskytt i nästa match eller om Pontus Janssons Brentford håller nollan i nästa London-derby. Det finns en hel värld att upptäcka och förutom de svenska spelarna kan du givetvis spela på samtliga matcher. Testa också live betting på Premier League för att få ut ännu mer av din spelupplevelse. Det är något vi verkligen tror att du kommer att kunna uppskatta.

Glöm inte heller din oddsbonus för att få ut mer av din spelupplevelse. Då kommer du att kunna njuta av en extraordinär spelstund med extra pengar i din betting.