Premier League 2022/23

Äntligen har Premier League dragit igång och det ser ut att kunna bli en spännande säsong med mycket ovissheter. Visst är Manchester City favoriter till ännu ett guld men Arsenal och Tottenham ser mer spännande ut än på länge. Liverpool har inlett svagt men har samtidigt haft många skadade spelare och hoppas kunna komma tillbaka på det vinnande spåret. Vidare är det tre nykomlingar i serien i form av Fulham, Bournemouth och Nottingham Forest. Hur slutar det i Premier League-säsongen 2022/23.

Spela på Premier League hos dessa spelbolag

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | www.spelpaus.se

Vem går bäst av nykomlingarna?

Det är tre nykomlingar i Premier League och alla tre har börjat säsongen hyfsat. Men vi vet att det brukar ta lite tid innan tabellen sätter sig. Nottingham Forest är de som är favoriter att klara sig bäst av de tre nykomlingarna men Fulham och Bournemouth har mer erfarenhet av Premier League-spel de senaste åren. Vem kommer att gå bäst blir intressant att följa men hur som helst ser det ut att kunna bli fler än en nykomling som stannar kvar. Förra säsongen var det nämligen bara Brentford av nykomlingarna som lyckades hålla sig kvar. 

Manchester City är favoriter till ligatiteln

Det är alltid spännande när det kommer till vem som ska vinna ligatiteln. Förra säsongen var det Manchester City som vann ligaguldet men det avgjordes först i den sista omgången och laget var illa ute. Men de lyckades vända underläge mot Aston Villa från 0-2 till 3-2 och därmed är de regerande mästare. Precis som då är det Liverpool som förväntas utmana om ligatiteln men Liverpool har haft en jobbig start och ser inte alls lika starka ut som förra säsongen.

Det gör däremot Man City, om inte ännu starkare. De har värvat in Erling Braut Haaland och har på så sätt också en nummer 9 av rang vilket de inte haft sedan Agüeros glansdagar. Han har inlett säsongen säsongen strålande och är också favorit att vinna skytteligan. Kan han motsvara de högt ställda förväntningarna?

Premier League

Arsenal och Tottenham har tagit kliv

Såväl Arsenal som Tottenham ser väldigt spännande ut denna säsongen. För Arsenals del handlar det om att ta sig in bland topp 4 vilket laget inte lyckats med på många år. Men smarta värvningar och en strålande inledning på säsongen gör att de kan bryta den negativa trenden. Arteta har fått kontinuitet och hoppas kunna lyfta klubben till fornstora dagar eller i alla fall Champions League.

För Tottenham ser det också intressant ut. De har inlett strålande och har en offensiv som sätter skräck i de flesta lagen med Kulusevski, Son och Harry Kane. Har de vad som krävs för att vinna ligan? Kanske inte men intressanta värvningar gör att de mycket väl kan sluta topp 3 vilket i sig vore kul för klubben. 

Vart har vi Chelsea?

Chelsea är en av de mest märkliga klubbar på senare tid. Förrförra säsongen vann de Champions League och spelade final i FA-cupen. Förra säsongen slutade de helt utan titlar och var långt efter toppduon City och Liverpool. Inför denna säsongen är det svårt att veta vart vi har klubben. De har inlett helt okej utan att övertyga allt för mycket. Samtidigt går det inte att komma ifrån att de har en skicklig tränare och ett väldigt bra lag i tillägg. 

Frågan är om de har vad som krävs för att kunna hota om ligatiteln? Visst har det ett bra spelarmaterial men de ser inte så mycket starkare ut än förra säsongen och har tappat Timo Werner och Romelu Lukaku. Därmed är det svårt att se sia om hur det kommer gå. 

Manchester United är en parodi av sitt forna jag 

Manchester United hade ingen rolig säsong senast men hoppas nu kunna ta ett kliv upp och blir bättre än sexa vilket de slutade förra säsongen. De har fått in Casemiro och det defensiva ankare som de suktat efter. Nu är frågan om de kan få in ytterligare några värvningar och stärka den minst sagt ganska svaga truppen. 

Annars kan det bli en lång resa för ten Haag som inledde med två förluster innan de vann mot Liverpool. Nu återstår det att se hur det går för klubben och vad som egentligen händer med Ronaldo. Kommer han verkligen att stanna? 

Newcastle har värvat Alexander Isak

Vad gäller Newcastle har de värvat Alexander Isak i klubbens dyraste värvning någonsin. Runt 800 miljoner kronor sägs han ha kostat vilket givetvis är en galen summa för en spelare som gjorde sex mål förra säsongen. Därmed gör han Pontus Jansson, Victor Lindelöf och Anthony Elanga sällskap i Premier League.

Med en så stor prislapp kommer stora förväntningar och det återstår att se om han kan leva upp till dessa. Du kan oddsa på Premier Leagues svenskar hos massor av svenska spelsajter och också ta emot en betting bonus.